B&O en het nieuws

Het is mogelijk om binnen het administratiesysteem van B&O VvE-beheer het aandeel binnen het reservefonds van de Verenging van Eigenaars op te vragen.

De wet geeft aan dat u, uw aandeel binnen het reservefonds dient op te geven bij de berekening van het vermogen in Box 3 bij uw belastingaangifte. Dit is reeds op 23 oktober 2003
door de staatssecretaris van Financiën besloten. Op 10 juni 2010 heeft de Minister van Financiën nogmaals aangegeven in een samenvoeging van een aantal besluiten dat het aandeel
in het reservefonds in Box 3 opgegeven dient te worden.

In box 3 dient te worden opgegeven het belastbaar inkomen uit sparen en beleggen; bijvoorbeeld bank- en spaartegoeden, contant geld, aandelen, de tweede woning, aandeel in
reservefonds etc. Over de gemiddelde waarde van de in box 3 vallende bezittingen minus schulden – genaamd: de gemiddelde rendementsgrondslag – wordt een vast (= fictief)
rendement van 4% berekend; dat is dus het belastbare inkomen uit sparen en beleggen. Over dat belastbare inkomen wordt 30% belasting geheven. In feite komt dat dus neer op 1,2% belasting over de gemiddelde waarde van het netto vermogen.

Voor meer informatie hierover kunt u e.e.a. nalezen op de site van de Belastingdienst.

B&O wil u graag informeren over de ins en outs van V.v.E. door gegevens, nieuwtjes etcetera op te nemen binnen dit item.

Ons Adres:
Albert Einsteinstraat 10
1341 BZ Almere - Nobelhorst
Openingstijden:
Maandag. tot Vrijdag. 8:30u. tot 17:00u.
24 uurs dienst beschikbaar
Telefoon / E-mail:
036 - 545 2291 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Informatie VVE PORTAAL

UW EIGEN VVE-PORTAAL ONLINE

B&O VVE-BEHEER biedt u 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, via de knop VvE PORTAAL een tool aan die u toegang geeft tot de administratieve, financiële en technische ins en outs van uw eigen Vereniging van Eigenaars. Deze informatie is beveiligd met een, op eigenaar uniek ingestelde, gebruikersnaam en wachtwoord die u van ons ontvangt en waarmee u naast uw eigen administratieve en financiële gegevens ook de algemene gegevens van de V.v.E. kunt inzien waaronder ALV-verslagen, begroting, splitsingsakte, verzekeringspolis, onderhoudscontracten en andere belangrijke documenten.